Apple vrea un senzor 3D pe spatele iPhone-ului până în anul 2019

 

După un relativ succes al senzorului 3D de pe partea din față a iPhoneX, care este componentă care poate porni Face ID-ul sau suita de emoji, Apple urmărește să implementeze toate modelele sale cu tehnologii similare pe partea posterioară, începând cu anul 2019.

Cu toate acestea, potrivit celor de la Bloomberg, senzorul 3D montat pe spate va funcționa puțin diferit decât tehnologia 3D care se găsește actual în iPhoneX. În loc să proiecteze până la 30.000 de puncte infraroșii pentru a putea determina distanța, noul sistem 3D ar putea să folosească o tehnologie pe bază de lasere care să aibe rolul de a calcula distanța și timpul necesar pentru ca lumina să se reflecte de pe diferite obiecte din jur înapoi către senzor. Prin proiectarea unui număr suficient de fascicule laser, va fi posibil să se cartografieze o încăpere sau să se detecteze diferite obiecte în format tridimensional.

Acest artificiu va oferi celor de la Apple o tehnologie 3D destul de puternică, atât pe partea din față a telefonului cât și pe cea din spate, iar acest lucru ar fi de mare folos în eforturile Apple de a implementa tehnologii de Augmented Reality.

Apple a lansat abia recent o platformă AR separată în forma lui ARKit de pe iOS 11. Din moment ce ARKit are nevoie doar de camera de pe iPhone pentru a funcționa, se pare că senzorii 3D mai sofisticați ar putea fragmenta dezvoltarea aplicațiilor AR. S-ar putea ca Apple să aibe deja o soluție în vedere pentru a păstra o oarecare similaritate între acestea, dar sunt la urma urmei tehnologii diferite care urmează să concureze între ele. Dar dacă nu, Apple ar putea să se afle în aceeași poziție în care se află platforma de la Google, Tango AR – tehnologie foarte bună, dar o lipsă acută de conținut.

https://gizmodo.com/apple-reportedly-wants-a-3d-sensor-on-the-back-of-iphon-1820431793

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 30