Apple Watch va deveni în curând telefon mobil

Până acum Apple Watch a avut nevoie de un iPhone pentru a se putea conecta la internet. Acest lucru ar putea să se schimbe deja din acest an, dacă e să ne luăm după un raport din presă. Poate că în anul 2018 vom vedea deja schimbarea.

Apple vrea să aducă pe piață deja din acest an o nouă versiune a ceasului său computerizat, care se poate conecta singur la internet. Până acum Apple Watch avea nevoie de o conexiune cu un iPhone-ul utilizatorului. Cel puțin unele modele de Apple Watch vor primi conexiune la internet prin includerea unor cip-uri de tip LTE, scrie serviciul financiar Bloomberg.

Apple este deja în discuții cu operatorii de rețele din SUA și Europa, spun persoane informate. În același timp startul pe piață ar putea fi amânat dincolo de anul 2017, estimează cei de la Bloomberg. Apple Watch este cel mai achiziționat ceas computerizat, de la introducerea sa pe piață în primăvara anului 2015. Concernul nu a dorit să ofere cifre concrete legate de vânzări, dar observatorii piețelor vorbesc despre circa trei milioane de dispozitive pe trimestru. Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a declarat recent că trimestrul trecut vânzările au crescut cu 50% în comparație anuală.

Prin lansarea celei de-a doua generații toamna trecută, Apple a făcut ca ceasul să fie ceva mai independent de iPhone prin adăugarea unui cip cu capabilități GPS, care poate, spre exemplu, să măsoare distanțele parcurse în cazul unei sesiuni de antrenament. Samsung a prezentat deja în urmă cu doi ani de zile un ceas computerizat cu conexiune mobilă și a echipat actualul model Gear S3 cu o versiune LTE.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-Watch-soll-bald-Mobilfunk-koennen-article19970369.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =