Aproape toți nemții cred că jobul lor este sigur

13256177

Cetățeni îngrijorați și alegători protestatari conduc în prezent dezbaterile politice. O temă pare însă să nu-i deranjeze pe germani: grija privind situația economică.

Peste nouă germani din zece cred că locul lor de muncă este sigur. Într-un sondaj al companiei de cercetări de piață Valid Research efectuat pentru firma de consultanță EY se arată că 67% din cei care au participat cred că jobul lor este “foarte sigur”, spun cei de la EY. Iar 26% estimează că locul lor de muncă este “sigur”. În total 93% dintre respondenți se arată încrezători, iar cei de la EY spun că este cea mai mare valoare de la începutul chestionărilor anuale, în anul 2008.

Jumătate din cei chestionați estimează situația lor financiară și economică ca fiind bună. 43% o evaluează ca fiind medie, iar doar șapte procente o văd ca fiind negativă. Marea majoritate (73%) crede că situația lor financiară și economică va rămâne aceeași în anul 2017. Doar 18% se așteaptă la o îmbunătățire, iar EY spune că este cea mai redusă valoare de la începutul chestionărilor. Iar nouă procente dintre aceștia se așteaptă ca situația să devină mai proastă.

De asemenea, 13% dintre respondenți au declarat că se așteaptă ca anul acesta situația economică din Germania să se îmbunătățească. 59% cred că va rămâne la fel, iar 28% estimează o înrăutățire.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fast-alle-Deutschen-halten-Jobs-fuer-sicher-article19459136.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 37