Aprovizionarea cu litiu este asigurată până în anul 2025

Revoluția electrică așteptată de mulți pentru industria auto nu se va putea realiza fără litiu, o materie primă necesară pentru producția de baterii. Dar vor ajunge rezervele de la nivel mondial pentru o cerere tot mai mare? Deficitele vor apărea, spun experții, doar în situații excepționale.

Industria auto și cea de computere nu trebuie să își facă griji pentru aprovizionarea cu litiu, arată estimările experților angajați de guvernul federal german. Metalul ușor absolut necesar în producția de baterii pentru automobile electrice sau smartphone-uri ar trebui să poată fi furnizat fără probleme majore până în anul 2025. Cu toate acestea, scenariul este unul optimist, ne arată Agenția Germană pentru Materii Prime (Dera).

Țările producătoare și-au extins oferta de litiu, ceea ce ar putea duce la un excedent din acest element. Pe termen lung va exista suficient litiu pentru dezvoltarea electromobilității. Sunt posibile situații temporare în care va exista prea puțin litiu pe piață, de exemplu dacă, capacitatea de extragerea și cea de producție vor avea diferențe semnificative.

În principiu Dera, o instituție care aparține de Institutul Federal pentru Științe Geodezice și Resurse Naturale și aflată sub supravegherea Ministerului German al Economiei, consideră că aprovizionarea pieței de litiu este asigurată. Datorită prețurilor care au crescut semnificativ în perioada recentă, companiile a căror produse au nevoie de litiu ar trebui să urmărească cu atenție piața.

Litiu este un metal alcalin. Acesta este utilizat în baterii și acumulatori în formă încărcată, element ce este important pentru stocarea energiei electrice. Dera estimează că necesarul mondial din această materie primă s-ar dubla până în anul 2025 de la circa 33.000 de tone cât este prezent.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Versorgung-mit-Lithium-bis-2025-gesichert-article20142304.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 74