AR poate ajuta persoanele cu Parkinson în momentele delicate

Persoanele care suferă de boala lui Parkinson pot resimți o anxietate socială acută sau rușine față de simptomele pe care le manifestă. Un studiu recent efectuat de asociația Parkinson UK a descoperit că 40% din cei ce suferă de această afecțiune cred că trebuie să își ascundă simptomele în public.

Motivele din spatele acestei gândiri este pentru a nu-i face de râs pe alții care îi acompaniază (63%), apoi vine frica de a fi judecați (34%) și credința că simptomele lor nu sunt acceptabile din punct de vedere social (32%). Asociația caritabilă estimează că 127.000 de oameni sunt afectați de această boală în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că un număr de 47.000 de oameni încearcă în mod activ să își ascundă simptomele de alți oameni.

Un simptom în mod special poate amplifica starea de anxietate, iar acesta este paralizia temporară. Acest fenomen apare atunci când membrele unei persoane refuză temporar să lucreze în tandem cu creierul, atunci pentru aceste persoane devine foarte dificil să se deplaseze sau să schițeze gesturi.

Pentru multe persoane, efectul paraliziei poate fi depășit prin utilizarea de ajutoare vizuale, audio sau care produc vibrații, care determină corpul să reintre într-o stare de funcționare normală. Acum, o echipă de studenți la inginerie de la Rice University au conceput o aplicație pentru smartphone cu realitate augmentată care oferă o cale simplă dar eficientă pentru procurarea ajutoarelor necesare pentru a trece peste un episod de paralizie temporară.

Aplicație funcționează prin faptul că permite utilizatorului să îndrepte camera telefonului spre podea. Tehnologia realității augmentate este folosită apoi pentru a suprapune un cerc sau un bloc pe care utilizatorul îl poate ținti cu piciorul. Acest ajutorul vizual relativ simplu, împreună cu altele de tip auditive sau senzoriale pe care utilizatorul le poate alege din aplicație, este de multe ori suficient pentru a ajuta persoana în restabilirea controlului asupra propriului corp.

Există deja un număr de dispozitive disponibile pe piață care ajută oamenii să treacă peste aceste episoade, dar studenții au dorit să dezvolte o platformă mobilă pentru a asigura costul redus al acesteia. Ceea ce este interesant relativ la proiect este faptul că reprezintă la ora actuală cea mai ieftină soluție disponibilă pentru această problemă, costul fiind de o fracțiune din prețul unei soluții dedicate, care poate varia între 200 și 3000 de dolari, spune Jeremy David, membru al echipei.

https://www.virtualreality-news.net/news/2018/apr/11/ar-can-help-parkinsons-sufferers-through-freezing/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 62