Ar putea tehnologia AR să revoluționeze lumea modei?

Realiteatea virtuală și cea augmentată sunt două tehnologii care până în prezent au fost folosite preponderent pentru jocuri video. Este o tendință care este de așteptat să crească rapid și să consume aproape orice parte din viețile noastre fizice, inclusiv moda.

De la carnețele la calendare, ceasuri cu alarmă și camere foto, obiecte care au fost cândva parte integrată a vieților noastre, acum au dispărut complet în acest peisaj digital. Ar putea să fie și cazul garderobelor?

S-a sugerat de către vizionari că tehnologia ar putea să se dezvolte atât de mult și atât de bizar încât vom ajunge să închiriem haine virtuale și bijuterii pentru lumile noastre augmentate.

Toate acele lucruri pe care le consideram cândva esențiale, au dispărut în mediul virtual, spune Jody Medich, director de design la Singularity University. Tehnologia va fi omniprezentă, consideră acesta, ea va ajunge să afecteze toate aspectele vieților noastre. Toate aceste activități pe care le facem pe ecranele dispozitivelor se vor schimba radical în viitor.

Oamenilor le place să facă cumpărături online, dar este dificil când vine vorba despre articole de îmbrăcăminte sau accesorii de modă în general – niciodată nu poți să știi cum îți vine, dacă ți se potrivește – ar putea fi realitatea augmentată soluția la aceste probleme?

http://www.independent.co.uk/life-style/fashion/augmented-reality-virtual-reality-fashion-retail-a7425076.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 87