Arab Bank se pune de acord cu victimele atacurilor

Arab-Bank

Arab Bank se pune de acord cu victimele atacurilor

Cu două zile înainte de începerea unui proces pentru despăgubiri, instituția Arab Bank deja condamnată se pune de acord cu victimele atacurilor Hamas. Banca iordaniană ar fi transferat bani mișcarii palestiniene. Este primul proces de acest fel.

Arab Bank a ajuns la un acord cu sute de victime americane ale atacurilor teroriste din Israel și teritoriile palestiniene, dar și cu rudele acestora. Ei au acuzat banca iordaniană de finanțare a terorismului. Un purtător de cuvânt al băncii a confirmat acordul.

Acesta însă nu a numit o sumă sau alte detalii privind acordul. Unul dintre avocații reclamanților, Michael Elsner, a confirmat de asemenea acordul. Detaliile vor fi prelucrate apoi în următoarele luni.

Banca a fost găsită vinovată în luna septembrie a anului trecut de justiția din SUA pentru suport acordat teroriștilor. Arab Bank ar fi susținut sistematic mișcarea palestiniană Hamas cu ajutor financiar și acum va plăti despăgubiri victimelor, a decis o Curte Districtuală de la New York. 300 de victime și rude ale victimelor care au fost uciși sau răniți în mișcari islamiste au dat în 2004 în judecată banca pentru că aceasta a transferat mișcării sume mari de bani teroriștilor.

Arab Bank a anunțat opoziția sa față de decizie, acuzând faptul că există puține dovezi, iar procesul a fost plin de erori de procedură. Procedura de compensare a reclamantului ar trebui să înceapă deja de luni, în fața unui tribunal federal de la New York, dar un judecător a amânat vineri startul pentru mai 2016, după anunțarea acordului. În procedură este vorba despre 24 de atacuri ale Hamas în Israel, Fâșia Gaza și Cisiordania, din timpul celei de-a doua intifade dintre anii 2001 și 2004.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arab-Bank-einigt-sich-mit-Anschlagsopfern-article15727981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 80