Arabia Saudită reduce cheltuielile după scăderea prețului petrolului

_85396710_85396707

Arabia Saudită reduce cheltuielile după scăderea prețului petrolului

Arabia Saudită va reduce cheltuielile și va întârzia unele proiecte de stat, după scăderea recentă a prețului petrolului, a declarat ministrul de finante Ibrahim al-Assaf. Vorbind pentru CNBC Arabia, el a declarat că țara a fost într-o poziție bună pentru a gestiona cele mai mici preturi la petrol.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, și-a menținut un nivel de producție, în ciuda colapsului cu care s-a confruntat prețul petrolului. Petrolul s-a tranzacţionat la mai puțin de 50 de dolari pe baril, jumătate din prețul de anul trecut. Unele zone ale economiei vor primi în continuare investiții, a spus acesta, deoarece țara încearcă să îmbunătățească industriile din afara energie.

“Proiecte în sectoare cum ar fi educația, sănătatea și infrastructura nu sunt importante numai pentru sectorul privat, dar, de asemenea, pentru creșterea pe termen lung a economiei Arabiei”, a mai spus Ibrahim, însă nu a dat detalii cu privire la reduceri. Acesta poate emite obligațiuni, obligațiuni islamice sau cunoscute sub numele de sukuk pentru a finanța unele cheltuieli. Regatul are mai mult de 600 de miliarde de dolari în rezerve .

http://www.bbc.com/news/business-34168659

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =