Arabii din Abhu-Dhabi devin coproprietari ALITALIA

etihad-alitalia

Etihad la Alitalia
Compania aeriană din Abu-Dhabi vrea să preia 49% din Alitalia. Compania aeriană italiană este în pericol de colaps. Intrarea îi va costa pe mulți angajați locurile lor de muncă.

Compania aeriană Etihad din Abu Dhabi va cumpăra 49% din Alitalia. Compania aeriană italiană este pe cale să se prăbușească. Peste 2000 de angajați și-ar putea pierde astfel locurile de muncă. Ambele companii au ajuns la un acord de principiu, după cum s-a informat. Cu toate acestea, acest lucru ar depinde de aprobarea autorităților antitrust. Mai multe detalii nu sunt cunoscute imediat.

Timp de mulți ani, Alitalia zboară pe pierdere și va fi salvată de acești parteneri internaționali și va pune accent pe distanțe lungi. Linia aeriană nu a mai înregistrat profit din anul 2002.

Consiliul a acceptat oferta de investiții a companiei aeriene arabe în urmă cu aproape două săptămâni. Conform unor date inițiale, Etihad vrea să investească anual până la 1,25 miliarde de euro în Alitalia.

Problema în cadrul negocierilor a fost în principal faptul că investitorul arab ar fi furnizat cereri specifice pentru îndepărtarea unei părți a celor circa 13.000 de locuri de muncă la Alitalia, ca o condiție de realizare a investiției.
http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/fluggesellschaft-etihad-steigt-bei-alitalia-ein-1.2015768

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3