Aral oprește vânzarea de gaze naturale la benzinării

83774676

Volkswagen este din nou pe prima pagină a ziarelor, cu titluri negative: la o benzinărie Aral din Germania o mașină explodează în timp ce alimenta la o pompă de gaz. Rezervorul de gaz a fost cel care a provocat explozia. Șoferul autoturismului VW Touran a fost rănit grav. Aral și implicit Esso vor reacționa corespunzător.

Lanțul de benzinării Aral a impus încetarea alimentării cu GPL a automobilelor după ce un incident grav a avut loc în Germania. Se lucrează în prezent sub presiunea timpului pentru a oferi publicului o explicație a incidentului, iar după ce cauza exploziei va fi determinată și remediată, livrările vor putea fi reluate, spune un purtător de cuvânt Aral. În Germania există fix 190 de stații Aral cu pompe de GPL. Anterior revista Motor-Talk a raportat cu privire la acest incident.

Purtătorul de cuvânt Aral a motivat sistarea livrărilor prin faptul că s-a înregistrat o explozie a unei pompe de GPL aparținând unui partener, dar operată de o benzinărie Aral din Duderstadt, Niedersachsen. Acolo vineri rezervorul de gaz al unui VW Touran a explodat. Șoferul a fost rănit grav, potrivit declarațiilor poliției și transportat la o clinică. Detaliile incidentului nu au fost încă clarificate, astfel că s-a recomandat companiei care operează pompa de gaz să sisteze vânzarea de GPL până la clarificarea situației și să contacteze producătorul pompei.

Potrivit unui raport al NDR, chiar și benzinăriile Esso ar fi oprit imediat livrările de gaze naturale. Purtătoarea de cuvânt a Exxon Mobil, Gabriele Radke, a declarat că se lucrează în prezent la cel mai înalt nivel pentru soluționarea situației, iar furnizorii de GPL au fost contactați pentru a sista temporar vânzarea de GPL la benzinăriile Esso.

Potrivit Motor-Talk, pompele de GPL din benzinăriile Aral aparțin de un partener al companiei. În total există în prezent în Germania 100.000 de șoferi care rulează doar pe GPL și 900 de benzinării care oferă pompe de alimentare pentru aceștia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aral-stoppt-Erdgasverkauf-an-Tankstellen-article18633476.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 18