Archer Daniels Midland cumpara cel mai mare furnizor de arome din lume

DownloadedFile

Archer Daniels Midland cumpara firma de ingrediente naturale Wild Flavors cu 3 miliarde de dolari
Gigantul alimentar american Archer Daniels Midland (ADM), a fost de acord să achiziționeze firma elveţian-germană, producătoare de ingrediente naturale, Wild Flavors în încercarea de a intra în sectorul de produse alimentare și aromatizante sănătoase şi naturale.

ADM, printre cei mai mari comercianți de cereale din lume și procesor de alimente, a declarat că va plăti acționarilor Wild Flavors, Hans-Peter Wild și Kohlberg Kravis Roberts (KKR) 2,2 miliarde de dolari. Hans-Peter Wild, fiul fondatorului Rudolf Wild, detine 65% din companie în timp ce KKR detine restul. Wild este, de asemenea, proprietarul unei firme separate care produce băutura Capri-Sun, dar nu face parte din afacere.

ADM, spune că va crea o nouă unitate de afaceri: Wild Flavors și Specialty Ingredients și se așteaptă să finalizeze acordul pâna la sfârșitul anului 2014. Wild Flavors, cu venituri nete estimate pentru 2014, în valoare de aproximativ 1 miliard de euro, este al șaselea cel mai mare furnizor de arome din lume.
Achizitia poate fi o urmare şi a fapatului că se optează din ce în ce mai mult pentru alimente din componente naturale. Barclays a acționat în calitate de consultant financiar pentru ADM .
http://www.ibtimes.co.uk/archer-daniels-midland-buys-natural-ingredients-firm-wild-flavors-3bn-1455654

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 25 =