ARESTATUL ZILEI II

ARESTATUL  ZILEI II

Asa cum precizam in articolul pe aceeasi tema ARESTATUL ZILEI I, fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP),  oradeanul Cătălin Dumitru, şi fiul său, Cătălin-Alexandru Rădulescu Dumitru, dar şi omul de afaceri Michael Mureşan, reţinuţi joi seara de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, au fost  prezentaţi magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea care a admis, vineri, propunerea formulată de DNA Oradea,de arestare pe timp de 30 de zile.

In rechizitoriu se spune ca numitul, Cătălin Dumitru, vicepreşedinte ANRP la aceea dată, a pretins de la omul de afaceri Michael Mureşan, suma de 1.000.000 euro din totalul de 5.213.222 euro pe care acesta ar fi urmat să o încaseze de la ANRP ca urmare a executării silite.

„În schimbul banilor, vicepreşedintele ANRP a susținut că își va încălca atribuţiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care Michael Mureşan, titular al unui drept litigios, le avea în derulare cu ANRP, independent de executarea silită. În data de 13 mai 2013, inculpatul Dumitru Cătălin a primit de la Michael Mureşan, prin intermediul fiului său, inculpatul Dumitru Rădulescu Cătălin – Alexandru, echivalentul sumei de 1.000.000 euro, în scopul arătat mai sus. Pentru ascunderea adevăratei destinaţii a sumelor de bani care au făcut obiectul cumpărării de influenţă şi dare de mită, Michael Mureşan a întocmit în fals, înscrisuri sub semnătură privată intitulate «Contract de împrumut», întocmite de rude ale persoanelor implicate în activitatea infracțională. Pentru ascunderea originii ilicite a banilor, din suma de 1.000.000 euro pretinsă şi primită de Cătălin Dumitru a cumpărat, pe numele celor trei fii ai săi, bunuri mobile (autoturisme de lux) şi imobile”, se precizeaza in  comunicatul DNA.

„În paralel, în cursul lunii mai 2013, Michael Mureşan i-a dat lui Bran Daniel – Marin (inculpat în același dosar) şi suspectului Dragoş Vasile Nicolae suma de 1.220.000 lei (echivalentul sumei de 276.000 Euro) respectiv 730.000 lei (echivalentul sumei de 170.000 Euro), cei doi prevalându-se de o influenţă asupra lui Dumitru Cătălin, vicepreşedinte ANRP la aceea dată, în scopul determinării acestuia să-şi încalce atribuţiile de serviciu, legate de procedurile administrative pe care omul de afaceri le avea în derulare cu ANRP, cu privire la dreptul litigios”, au mai spus procurorii.

Procurorii anticoruptie si ofiterii SRI au scos la iveala o intreaga retea infractionala in jurul dosarelor de retrocedari schita pe care o gasiti mai jos.

ANRP

Actualul sef al Autoritatii pentru Restituirea proprietatilor, George Baiesu, a declarat  ca cel acuzat acum si-a dat demisia din functie in septembrie anul trecut. In paralel omul de afaceri avea de recuperat de la stat suma de 5,2 milioane de euro. A executat silit Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor ca sa obtina acesti bani. Ca sa grabeasca procedura de despagubire pentru teren si sa fie pus primul pe lista de asteptare, milionarul le-a oferit aproape 450 de mii de euro lui Daniel Bran – Marin si lui Dragos Vasile Nicolae, care l-ar fi cunoscut personal pe vicepresedintele ANRP de la acea vreme, sustin procurorii.

——————————————————————————————————————————————————————————–

regular_smile…….La vorbitorul inchisorii, sotia ii spune sotului:

– Copiii au crescut si pun intrebari…

– Intreaba unde-i tatal lor?

– Nu! Intreaba unde ai pus banii pe care i-ai furat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 15