Argentina cere HSBC să schimbe directorul local

_85318572_85318571

Argentina cere HSBC să schimbe directorul local

Banca centrală a Argentinei a cerut HSBC să înlocuiască directorul executiv din țara în termen de 24 de ore și a acuzat banca de faptul că nu a prevenit evaziunea fiscală și spălarea de bani. În noiembrie autoritățile argentiniene au acuzat HSBC, că a ajutat peste 4.000 de clienti să facă evaziune fiscală.

Banca a fost acuzată că a ajutat clienții să-şi ascundă bani în conturi bancare elvețiene.HSBC a respins acuzaţiile și a spus într-o declarație că a respectat legile din Argentina. Banca centrală crede că președintele si directorul executiv HSBC din Argentina, Gabriel Martino, “nu a regizat măsurile necesare pentru a atenua și în mod adecvat a aborda prevenirea spălării banilor și a finanțării activităților teroriste.”

Ca răspuns, HSBC a declarat: “HSBC din Argentina continuă să funcționeze în mod normal în țară’’. Bănca centrală din Argentina are autoritatea de a revoca licențele oficialilor care reprezintă în mod legal băncile commerciale în faţa autorităţii de reglementare financiară.

http://www.bbc.com/news/business-34125540

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − 71 =