Argentina cere miliarde fondurilor de hedging

Der-neue-Praesident-Mauricio-Macri-will-den-Schuldenstreit-beenden-und-Argentinien-zurueck-an-die-internationalen-Kreditmaerkte-fuehren

În anul 2001 Argentina a intrat în faliment. Atunci s-a pus de acord cu majoritatea creditorilor la o tăiere a datoriilor. Dar fondurile de hedging blochează încă până astăzi întoarcerea țării pe piețele financiare. Noul guvern prezintă acum un nou compromis.

În litigiul datoriilor dintre Argentina și mai multe fonduri americane de hedging, este posibil să apară curând un acord. Intermediarii curții corespunzătoare de la New York, Daniel A. Pollack, a vorbit despre un pas major în acest sens. Guvernul argentinian al noului președinte Mauricio Macri a oferit o rambursare în valoare de 6,5 miliarde de dolari.

Argentina și fondurile de hedging se ceartă pentru datorii de 9 miliarde de dolari. Creditorii vor trebui să efectueze de asemenea o tăiere a datoriilor de 25%, dacă se acceptă oferta.

Două din cele șase fonduri de hedging aflate în discuție ar fi fost deja de acord. Cu celelalte încă se negociază. Condițiile acordului sunt cu toate acestea, potrivit datelor lui Pollack, acordul parlamentului argentinian și de asemenea ridicarea interdicției curții de la New York.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Argentinien-bietet-Hegdefonds-Milliarden-an-article16939856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 16