Argentina confiscă activele firmelor petroliere din Falkland

_83901361_83901357

Argentina confiscă activele firmelor petroliere din Falkland

Un judecător federal din Argentina a ordonat confiscarea activelor a cinci societăți petroliere din Insulele Falkland. Judecatorul Lilian Herráez din Tierra del Fuego a ordonat autorităților să sechesteze nave și alte active în valoare de 156 milioane de dolari. Argentina pretinde suveranitatea insulelor, pe care o numește Malvine. Companiile petroliere menționate, nu au sediul în Argentina și nu se ştie cum va fi pusă în aplicare măsura.

Extracția petrolului în apele teritoriale din jurul Insulelor Falkland a început în 2010, în ciuda opoziției din Buenos Aires. Judecătorul Herráez spune că  va lua măsuri pentru a încerca să confişte activele companiilor cu sediul în străinătate. Cele cinci companii menționate sunt: Premier Oil Plc, Rockhopper Exploration Plc, Falkland Petrol și Gaze SRL, Noble Energy Inc și Edison International Spa. Trei dintre companii sunt britanice una este americană, cu sediul in Texas, iar una este franceză, cu sediul în Italia.

Marea Britanie și Argentina s-au războit pentru Falklands în 1982. Argentina a ocupat arhipelagul Atlanticul de Sud pentru 74 de zile înainte ca forţele britanice să recâștige controlul.

În timpul conflictului, 255 și aproximativ 650 de militari argentinieni au fost uciși, împreună cu trei civili din Falklands. Argentina acuză Marea Britanie de colonialism, declarând că insulele se află la 700 km în afara coastei sale.

Marea Britanie a deţinut Falklands de 150 de ani și spune că dorințele a 3.000 de locuitori ai săi ar trebui să fie respectate. Marea majoritate dintre aceştia doresc ca insule să rămână un teritoriu britanic.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-33301540

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =