Argentina ignoră avertizarea din partea SUA

51282352

Argentina ignoră avertizarea din partea SUA
Amenințările judecătorului american competent rămân neascultate în Argentina. Țara vrea ca plata din disputa cu fondurile de hedging să se realizeze printr-o bancă de stat și oferă fonduri adecvate disponibile.

Argentina are de plătit 161 milioane de dolari pentru dobânzile sale de la contul escrow pentru datoriile sale externe de stat și vrea să achite prin intermediul băncii de stat Banco Nacion. Banii stau la dispoziția creditorilor, ce au transferat până acum fondurile prin intermediul Bank of New York Mellon, declară Ministerul Economiei. În acest fel guvernul vrea să eludeze interdicția cu privire la plată dată de judecătorul american Thomas Griesa. Este încă neclar câți creditori vor accepta să fie schimbată instituția de plată.

Judecătorul a blocat plătile obligațiilor argentiniene la New York, atâta vreme cât aceasta nu plătește cele 1,5 miliarde de dolari. Soluționarea litigiului are loc în Statele Unite ale Americii, pentru că părțile participante au convenit asupra dreptului și a dolarului american, pentru a face contractul mai atractiv pentru investitori internaționali.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Argentinien-ignoriert-Warnung-aus-den-USA-article13702716.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 44 =