Argentina va evita hotărârea judecătorească a Statelor Unite

_77052229_d1da63ff-8646-4cc2-b806-e1fb1ad7a4ee

Argentina îşi dezvăluie planul prin care va evita hotărârea judecătorească a Statelor Unite

Președintele Argentinei a făcut publice planurile prin care va încerca să evite o hotărâre judecătorească a Statelor Unite, care a împins Argentina pentru a doua oară în default. Cristina Fernandez de Kirchner a propus legislației o conversie a datoriei. Luna trecută, un tribunal din New York a blocat o plată a dobânzii pentru deținătorii de obligațiuni, ca urmare a unor neînţelegeri cu investitorii americani. Plata, in valoare de 539 milioane de dolari a deţinătorilor de obligatiuni a fost emisă în conformitate cu legislația SUA. Dar, un judecător american a decis că o afacere trebuie să fie mai întâi încheiată cu un grup de fonduri speculative care au respins acordul de restructurare și au optat pentru plata integrală – cunoscut şi sub numele de “titularii de fonduri”.

Proiectul de lege va înlocui Bank of New York Mellon din funcţia de administrator al deținătorilor de obligațiuni Banco Nacion, care ar permite Argentinei să plătească dobânzile datorate pentru majoritatea detinatorilor de obligatiuni care au fost de acord cu afacerea.
Bank of New York Mellon a fost interzisă de la transferul de fonduri. Cu toate acestea, analistii speră ca prin această nouă mişcare, Argentina să ajungă la un acord cu fondurile speculative care cer plata integrală și conduc ţara spre default. Ca exemplu, rata șomajului a crescut la 7,5% în al doilea trimestru, în timp ce cheltuielile de consum și producția industriale au scăzut.
http://www.bbc.com/news/business-28863991

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2