Ariane poartă un satelit de 6,5 tone în spațiu

d9364089e1214e150431e4753724bf1f

O lansare perfectă în Guyana Franceză: de la Stația de Spațială Europeană a fost lansată miercuri dimineața o rachetă de transport către spațiul cosmic. La vârful Ariane 5 este amplasat un satelit de înaltă performanță.

O rachetă de tip Ariane 5 a amplasat cu succes pe orbita terestră un satelit de comunicații. Transportorul s-a ridicat dimineață devreme, după ora Europei Centrale, de la Stația Spațială Internațională Kourou din Guyana Franceză.

Satelitul cu o greutate de 6500 de kilograme pe nume “Eutelsat 65 Vest-A„ ar trebui să faciliteze conexiuni de televiziune și internet pentru America Latină. Operatorul Eutelsat speră să îmbunătățească capacitățile pieței din Brazilia.

Satelitul combină avantajele unei acoperiri în benzile de frecvență C și Ku pentru transmisii TV către receptoare compatibile și recepție directă printr-o sarcină flexibilă a rețelei cu un spectru larg de date pentru banda Ka, se mai spune într-o declarație a operatorului. Prin aceste configurații speciale tri-band Eutelsat poate să se adreseze unor piețe din America Latină cu potențial mare de creștere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ariane-traegt-6-5-Tonnen-Satellit-ins-All-article17176691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 43