Arianna Huffington părăsește Huffington Post

84f548df6d0f9fa2361e11c72d780264

Ea a fost considerată imaginea “HuffPost” și ne-am fi gândit că pagina de știri la care este cofondatoare va fi ultimul popas în cariera sa. Dar ea fondează o nouă companie și vrea să ofere consultanță pentru oameni bolnavi.

Arianna Huffington, cofondatoare la publicația ce îi poartă numele, Huffington Post, părăsește publicația online. Acest lucru l-a anunțat prin intermediul Twitter. Huffington a scris despre faptul că și ea însăși a crezut că va fi ultima sa oprire din viața sa profesională. Dar s-a decis recent să fondeze și să administreze o nouă companie.

Noua companie a doamnei în vârstă de 66 de ani se numește “Thrive Global” și se concentrează pe consultanță împotriva stresului și epuizării la locul de muncă. Huffington a mai publicat în trecut alte două cărți cu aceeași tematică. Americanca născută în Grecia a fondat Huffington Post în urmă cu peste zece ani de zile, împreună cu Kenneth Lerer și Jonah Peretti.

În anul 2011 ea a vândut compania pentru suma de 315 milioane de dolari americani către concernul AOL. Apoi a extins publicația prin oferte în diferite limbi, printre care și germană. Arianna Huffington are încă în desfășurare un contract cu compania, pentru postul de redactor șef, contract ce expiră în anul 2019. AOL a fost preluată între timp de Verizon. Noul proprietar vrea să impună diferite strategii, subliniază cei de la Wall Street Journal.

Tipic pentru modelul de publicație al Huffington Post este ca, pe lângă conținutul propriu, să publice și contribuții ale bloggerilor și jurnaliștilor de la alte publicații. În anul 2012 a devenit prima publicație online care primește un premiu Pulitzer. Arianna Huffington a fost până acum imaginea, vocea și motorul HuffPost.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arianna-Huffington-verlaesst-Huffington-Post-article18397191.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 79