SHARON A MURIT

MIDEAST-ISRAEL-SHARON

ARIEL SHARON A MURIT

Ariel Sharon a murit, sâmbătă, după ce în ultimii opt ani a fost în comă, ca urmare a unui accident vascular cerebral. Avea 85 de ani şi de-a lungul vieţii a avut două mari iubiri, ambele românce, cu care a avut trei copii.Ariel Sharon a murit la 85 de ani, după o viaţă în care a iubit nebuneşte două românce, cu care a avut trei copii.Marile iubiri ale fostului premier israelian, Ariel Sharon au fost de origine română. Cucerit de surorile braşovence Margareta şi Rozalia, marele lider politic s-a căsătorit mai întâi cu Margareta, iar după moartea acesteia, a luat-o de soţie pe cumnata lui, Rozalia.

Surorile Zimmermann, născute la Braşov şi plecate cu familia în Israel în 1949, i-au cucerit inima marelui om politic, Ariel Sharon. Prima poveste de dragoste a trăit-o cu Margareta.

ISTORIC

Tânărul Ariel şi românca s-au întâlnit pe o alee care duceau spre ferma familiei Sharon. “Într-o zi, în timp ce udam grădina de portocali, am zărit o fată care cultiva legume pe câmpul de lângă casa noastră. Niciodată în viaţa mea nu văzusem o femeie mai frumoasă”, povestea Sharon, în cartea autobiografică, despre Margalit, aşa cum avea să îşi alinte prima iubire.

După un an s-au căsătorit, cu binecuvântarea familiilor. Margareta era soră medicală la Ierusalim, iar Ariel îmbrăţişase cariera militară.

În 1956 a venit pe lume şi primul fiu al cuplului Ariel Sharon – Margareta Zimmermann, Gur.

Fericirea celor trei n-a durat însă mult, pentru că în mai 1962, soţia lui Ariel a murit, înainte să împlinească 32 de ani. Decesul ei a survenit în urma unui teribil accident rutier, maşina sa fiind lovită frontal de un camion, în timp ce se îndrepta spre Ministerul Sănătăţii din Ierusalim, unde lucra ca asistentă şefă.

După tragedie, conform tradiţiei iudaice, sora mai mică a Margaretei, Rozalia, a trebuit să se îngrijească de micul Gur, iar apropierea dintre ea şi Arik, aşa cum mai era numit Ariel Sharon, a fost doar o chestiune de timp. Prietenia lor a devenit în timp dragoste, iar cei doi s-au căsătorit la un an de la moartea Margaretei şi au mai avut doi copii.

În octombrie 1967, familia lui Ariel Sharon a trecut însă printr-o dramă greu de imaginat. În Ajunul Anului Nou Evreiesc, Sharon era acasă când a auzit o împuşcătură. A alergat afară şi l-a găsit pe Gur, fiul cel mare, plin de sânge. Un băiat din vecini îl împuşcase în faţă, jucându-se cu o puşcă veche. Băiatul nu a mai putut fi salvat, astfel că familia lui Ariel Sharon a intrat din nou în doliu.

Spre deosebire de Margareta, Rozalia Zimmermann s-a remarcat la nivel internaţional, fiind mai tot timpul prezentă în paginile ziarelor. A fost o luptătoare pentru drepturile evreilor, dar şi omul cu care Sharon se consulta atunci când lua decizii politice importante.

Din 2006, Ariel Sharon se află în comă. Starea lui de sănătate s-a înrăutăţit, după ce o parte din organele vitale au încetat să mai funcţioneze.

ariel-sharon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Costul tratamentului medical de care a avut parte Ariel Sharon Primele întrebări au vizat în primul rând scopul acordării asistenţei medicale prelungite pentru fostul lider politic, decizia familiei sale de a continua tratamentul, dar mai ales costurile îngrijirii sale din fondurile publice. Cotidianul „Haaretz” este cel care a ridicat întrebarea privind sumele alocate din fonduri publice pentru menţinerea în viaţă a lui Ariel Sharon. Din luna mai a anului 2006, Sharon a fost internat într-o unitate de îngrijire pe termen lung, Centrul Medical Sheba din cadrul spitalului Tel Hashomer. Această unitate are camere în care pot fi primiţi câte zece pacienţi, dar în majoritatea stau numai doi. Cu toate acestea, fostul prim-ministru a avut  o cameră privată, iar în permanenţă era o asistentă care-l supraveghează, dar şi gărzi de corp. Costul anual al acestor servicii ajungea la 456.000 dolari. Directorul Brioului de Etică Medicală din cadrul  Asociaţiei Medicale din Israel, Avinoam Reches, este una din persoanele care declară ca deşi sunt mai mulţi pacienţi care sunt în aceeaşi stare ca şi Sharon acesta primeşte tratamentul unui persoane foarte importante. Însă, aceeaşi persoană consideră că deşi are un tratament preferenţial în ceea ce priveşte condiţiile de „internare”, Sharon nu a primit  nici un medicament în plus faţă de ceilalţi pacienţi. Reches recunoaşte că există mai multe întrebări puse în privinţa problematicii tratamentului, acestea plecând de la chestiunea eficacităţii lui, gradul de suferinţă al pacientului sau dacă societatea este de acord să accepte „costul” pentru pacienţi, potrivit „Haaretz”. Au existat în ultimii ani şi organizaţii nonguvernamentale care au protestat faţă de tratamentul preferenţial oferit lui Sharon, una din acestea fiind OMETZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =