Arkansas luptă împotriva execuțiilor

În statul federal american Arkansas opozanții și susținătorii pedepsei cu moartea au declanșat un adevărat război juridic. Statul vrea să execute în perioada următoare opt prizonieri condamnați pentru fapte grave.

Într-un litigiu juridic istovitor privind legitimitatea pedepsei cu moartea, statul federal american Arkansas a oprit opt execuții pe care le are pe rol. Statul federal a făcut apel însă judecătorii vor să anuleze execuția.

Inițial, opt prizonieri urmau să fie executați în Arkansas de la Paști și până pe 27 aprilie. Judecătoarea federală Kristine Baker a oprit însă sâmbătă toate execuțiile. Ea a acuzat vicii generale de procedură în aceste cazuri, dar și în privința execuției prin injecții letale, care conține controversata substanță “midazolam”. Statul a făcut apel, iar o curte de apel i-a dat dreptate.

Pentru luni, 17 aprilie, au fost programate două execuții. Acestea au fost însă oprite de Curtea Supremă a Statului într-o altă procedură. Procurorul general din Arkansas, Leslie Rutledge, a explicat că ea a făcut apel la Curtea Supremă pentru cazul deținutului Don Davis.

http://www.n-tv.de/politik/Arkansas-kaempft-weiter-fuer-Hinrichtungen-article19796718.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2