Arko se extinde

532bf9d8f518c06fd5f9bc1bed2b142c

Lanțul de retail Arko a trecut prin perioade dificile. La aproximativ doi ani și jumătate după preluarea de către familia Morzynski, compania intră din nou pe drumul cel bun.

Lanțul comercial Arko, specializat pe dulciuri de înaltă calitate și cafea, preia de la producătorul de cafea Darboven cele 35 de magazine speciale ale mărcii Eilles. Astfel, Arko devine numărul unu printre cofetarii germani, anunță compania la Hamburg. În schimb Darboven va prelua mica farbrică de cafea deținută de Arko în localitatea Wahlstedt din Schleswig-Holstein, ce deține doar 13 angajați și va deveni pe termen lung furnizor exclusiv Arko pentru cafea, ceai sau cacao.

Arko este prezent în nordul și sudul Germaniei prin 200 de magazine și deține în total 725 de angajați, care generează anual vânzări de fix 60 de milioane de euro. Eilles este activ în mare parte în sudul Germaniei și are 190 de angajați. Administratorul Arko, Patrick G. Weber, se declară foarte bucuros de realizarea acestor schimbări. Anul viitor sunt estimate vânzări de 72 de milioane de euro, împreună cu afacerile Eilles, iar până în anul 2020 este prevăzută o creștere până la 80 de milioane de euro anual și 275 de angajați.

Compania comercială din Wahlstedt, de la porțile orașului Hamburg, a fost fondată după război de membrii dinastiei Rothfos, celebră în domeniul comerțului german cu cafea și a aparținut în ultima perioadă unei fundații apropiate familiei.

După mai multe eșecuri și o încercare ratată de extindere în sudul Germaniei, la care se adaugă opt ani de pierderi continue, holdingul de investiții din Frankfurt al familiei Morzynski a cumpărat afacerea. Seniorul Paul Morzynski este cunoscut și pentru investițiile sale la fabrica de ciocolată Halloren sau la hotelul Heiligendamm din estul Germaniei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arko-expandiert-article18983176.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 18