Armata germană primește submarine noi

1e87e0d4e1901a3f1ceeff13f10f215e

Armata germană speră la întăriri subacvatice. Ministerul German al Apărării vrea să procure două submarine suplimentare pentru forțele navale germane. Costurile s-ar ridica la aproximativ jumătate de miliard de euro pe unitate.

Flota germană de submarine ar trebui să se extindă până în anul 2030 cu alte două unități. Prin efectivele actuale, de șase submarine, forțele navale germane sunt sub-echipate, spune un purtător de cuvânt al Ministerului Federal al Apărării. El a dat ca motiv necesitatea majorării disponibilității operaționale.

În trecut uneori erau doar două submarine în stare de funcționare, iar restul erau puse la păstrare sau folosite în scop de antrenament. Ambele submarine ce vor fi cumpărate vor fi alese din punct de vedere al mărimii și performanțelor în legătură cu cele șase submarine din clasa 212A, după cum spune purtătorul de cuvânt. În total flota va cuprinde apoi opt submarine.

Anunțul nu dă detalii despre livrarea noilor unități subacvatice ale marinei germane. În Eckernförde bei Kiel armata germană ar putea să dea în folosință la începutul săptămânii viitoare submarinul U36, ultimul din cele șase noi submarine din clasa 212A.

Primul submarin, U31, a fost dat în folosință încă din anul 2005. Ceremoniile pentru achiziționarea U35 au avut loc în martie 2015. Aceste submarine foarte moderne sunt construite de divizia maritimă de la ThyssenKrupp la Werftstandort in Kiel.

http://www.n-tv.de/politik/Bundeswehr-bekommt-neue-U-Boote-article18827671.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =