Armata germană recrutează minori

85302554

Cu toate că armata germană nu trimite minori în operațiuni, ea și-a făcut un obicei din a angaja tineri sub vârsta majoratului. Aceasta îi trece și printr-un program de instrucție, iar întregul subiect a provocat un scandal în Germania.

Numărul soldaților minori din Forțele Armate Germane este la cel mai ridicat nivel de la eliminarea serviciului militar obligatoriu pe durată de cinci ani. Pe data de 1 noiembrie armata germană prezenta un număr de 1576 de recruți cu vârstă mai mică de 18 ani, citează die Welt dintr-un răspuns al Ministerului Apărării.

Astfel că numărul minorilor din armata germană a crescut de la 689 în anul 2011 la 1576, deci o creștere cu peste șapte procente pe an. În total anul trecut 21.092 recruți au intrat în serviciu. Nu există încă cifrele finale pentru anul 2016.

Cu acordul părinților tinerii pot să își înceapă programul de formare în cadrul armatei germane deja de la vârsta de 17 ani. Utilizarea de armament este însă foarte limitată, din scopuri educaționale. Serviciul de pază și misiuni în străinătate pot să fie efectuate doar de soldați cu normă întreagă și care au 18 ani împliniți.

Pentru politicienii de stânga recrutarea de minori este motiv de scandal, spune reprezentantul Norbert Müller – purtător de cuvânt al facțiunii de stânga din Bundestag și reprezentant pentru problemele copiilor și ale tinerilor. Interesele militare nu trebuie niciodată să contravină politicii de protecție a copiilor și tinerilor, a cerut acesta.

http://www.n-tv.de/politik/Bundeswehr-rekrutiert-mehr-Minderjaehrige-article19053121.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 44 =