Armata germană va pregăti soldați saudiți

c2e2c7c640b6e2a409b8e16f36fb722b

Arabia Saudită nu este considerat un model de urmat în domeniul respectării drepturilor omului. Acum țara se implică într-o colaborare militară strânsă cu Germania, spun rapoartele din presă. Obiectivul este lupta împotriva terorismului.

Ar putea deveni o cooperare delicată: Arabia Saudită, care este criticată tot mai des și mai dur de organizațiile pentru protecția drepturilor omului, se implică într-o colaborare militară strânsă cu Germania. După cum raportează cei de la Spiegel, Ministrul Apărării se așteaptă la o cerere din partea arabilor, prin care soldați ai armatei germane vor fi trimiși în țară. Acolo ei vor deservi ca experți în cadrul unui centru anti-terorism proaspăt fondat la Riad.

Planurile sunt deja într-o fază avansată de implementare. La sfârșitul anului trecut Arabia Saudită a propus să permită unor ofițeri în formare să ia parte regulat la antrenamente și programe de formare în Germania. De atunci miniștrii apărării din ambele țări negociază despre detaliile legale ale unei astfel de colaborări. Ministrul German al Apărării, Ursula von der Leyen, care va vizita joi regatul din Orientul Mijlociu, va accentua că sprijină o asemenea colaborare, scrie revista.

Încă este cu toate acestea neclar dacă von der Leyen va pune la dispoziție și soldați germani pentru acest centru anti-terorism. În principiu ministrul se opune oficial unei trimiteri de soldați germani în regiune. Potrivit unei estimări interne, procedura este dificilă din punct de vedere politic și tehnic. Dacă va trimite consultanți, Germania va deveni parte a coaliției militare saudite, lucru de neconceput până acum. Coaliția formată din 39 de state sunite a fost fondată în anul 2015, pentru a lupta împotriva organizației teroristă Stat Islamic.

Creanțele Arabiei Saudite sunt complicate pentru von der Leyen. Ea își dorește în același timp păstrarea Arabiei Saudite ca partener în lupta împotriva terorismului. Pe de altă parte saudiții sunt implicați într-un război împotriva Yemen, care se manifestă prin uciderea a mii de oameni și este puternic controversat datorită încălcărilor repetate ale drepturilor omului.

http://www.n-tv.de/politik/Bundeswehr-soll-Saudis-ausbilden-article19273086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 77