Armata siriană anunță încetarea focului

img_0388
Potrivit armatei siriene forțele armate cu influență au convenit pentru condițiile unei încetări a focului. Armistițiul va intra în vigoare la miezul nopții dinspre 29 spre 30 decembrie. Armata și rebelii au convenit și asupra unor pași suplimentari.

În Siria, țară distrusă de război civil, va exista la miezul nopții un armistițiu ce va fi valabil la nivel național. Acest lucru a fost anunțat de armata siriană într-o declarație, care a fost publicată apoi de agenția de știri Sana. Excepție fac, evident, milițiile jihadiste, printre care organizația Stat Islamic (IS) și luptătorii fostului Front Al-Nusra.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că au existat condițiile propice pentru un asemenea acord. Atât grupările siriene de rebeli cât și guvernul de la Damasc au semnat o serie de documente, printre care și acordul pentru un armistițiu. Țara sa a promis să reducă numărul de trupe rusești din Siria.

Anterior și Ministrul Turc de Externe, Mevlüt Cavusoglu, a anunțat că obiectivul este de a se ajunge la o încetare a focului în Siria înainte de trecerea în noul an. El este în legături strânse cu omologul său rus, Sergei Lavrov, a spus Cavusoglu la Ankara pentru televiziunea A-Haber. Agenția turcă de știri Anadolu a anunțat deja un acord între Ankara și Moscova privind o încetare a ostilităților. Luptele continuă, cu toate acestea. După datele observatorului sirian pentru drepturile omului există lupte aprige între grupările de rebeli de la marginea capitalei Damasc.

http://www.n-tv.de/politik/Syrische-Armee-verkuendet-Waffenruhe-article19432531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1