Armata siriană învinge IS la Palmyra

a42433e69e23d2bcec1d709ee7c685b8

În lupta din jurul orașului istoric Palmyra, armata siriană a înregistrat o victorie: luptătorii miliției teroriste Stat Islamic au fost îndepărtați cu succes din oraș, iar asta datorită avioanelor de luptă rusești.

Trupele guvernului sirian au recucerit complet orașul-oază Palmyra din mâinile teroriștilor, arată informații din cercuri militare. Armata a preluat controlul complet al orașului pe parcursul nopții, spune un reprezentant al armatei. Orașul este renumit pentru ruinele sale antice și pentru siturile arheologice. Jihadiștii s-au retras ca urmare a acțiunilor.

Atât siturile arheologice cât și cartierele rezidențiale învecinate sunt din nou sub controlul armatei. Luptătorii ISIS s-au retras în bastioanele lor Suchnah, Raka și Deir Essor din nordul și estul Siriei. Experții din armată trebuie acum să dezamorseze zeci de mine și bombe din oraș,

Rusia a sprijinit armata siriană în acțiunea sa de recucerire a orașului. Avioanele de luptă rusești au participat la aproximativ 40 de operațiuni, scoțând din uz 160 de puncte obiective inamice. Peste 100 de teroriști au fost uciși în aceste acțiuni și au fost distruse de asemenea depozite de muniție și tacuri. Anumite părți ale opoziției, care au convenit pentru încetarea focului nu au fost atacate.

http://www.n-tv.de/politik/Syriens-Armee-verjagt-IS-aus-Palmyra-article17322596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =