Armata SUA va testa un sistem AR în 2019

US Army are planuri pentru a începe testarea unui sistem pe bază de realitate augmentată numit HUD 3.0 undeva în anul 2019, potrivit unui raport publicat în Breaking Defense.

Sistemul HUD 3.0 constă se pare dintr-un sistem montat în cască, care proiectează o gamă de informații în câmpul vizual al soldatului. Conceptul este bazat pe display-urile heads-up folosite în prezent în avioanele de vânătoare, care au fost introduse la sfârșitul anilor 1970.

Tipurile de informații prezentate soldaților care îl vor folosi, vor include locația lor în raport cu restul unității și poziția cunoscută a inamicilor. Sistemul va fi capabil să prezinte scheme digitale ale reliefului de la sol, inclusiv scoaterea în evidență a potențialelor obstacole.

Principalele inconveniente pe care un sistem AR le-ar putea elimina ar fi încrederea mult prea mare care este conferită hărților fizice și busolelor pentru a determina poziția unui individ. Un al doilea beneficiu ar fi accelerarea procesului de adunare de informații, permițând soldaților să realizeze și să aplice planuri mult mai rapid și mai eficient.

HUD 3.0 reprezintă o evoluție a unui proiect demarat odată cu introducerea HUD 1.0, care s-a numit Enhanced Night Vision Googles III. HUD 1.0 este un sistem de vedere termică montat pe arme de foc care proiectează câmpul vizual al armei pe un display montat în cască. Acest lucru permite soldatului să deschidă focul dintr-o locație unde este în siguranță.

Potrivit celor de la Braking Defense, nu va exista un HUD 2.0 pentru că saltul tehnologic pe care îl oferă tehnologia realității augmentate înseamnă că armata va sări direct la 3.0. HUD 3.0 este creat în colaborare un partener anonim din industrie. Provocările se vor afla în necesitatea de a nu bombarda soldatul cu informații de care nu are nevoie și de a compromite astfel câmpul vizual. Altă cerință obligatorie a oricăror dispozitive militare este abilitatea acestora de a rezista unui tratament dur pe câmpul de luptă.

https://www.virtualreality-news.net/news/2018/apr/04/us-army-reportedly-set-test-ar-system-2019/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 6