Armatorul falimentar închide locațiile din Europa

hanjin-muss-einen-sanierungsplan-vorlegen-danach-entscheidet-das-gericht-ueber-die-zukunft-der-reederei

Insolvența armatorului sudcoreean Hanjin a zguduit comerțul mondial. În prezent compania mai speră la salvare. Dar pentru angajații din Europa nu mai există nici un fel de perspective.

Armatorul sudcoreean Hanjin, aflat în insolvență, vrea să își închidă complet locațiile din Europa. Compania a solicitat avizul unei curți comerciale de la Seoul pentru a închide reprezentanțele din peste zece țări europene, spune o purtătoare de cuvânt. Țările afectate sunt, printre altele, Germania, unde este localizat sediul regional al companiei, apoi Franța, Italia, Spania, Polonia și Danemarca. Închiderile ar trebui să înceapă deja de săptămâna aceasta, în funcție de posibilități.

Hanjin, al șaptelea cel mai mare armator din lume suferă de ani de zile de pe urma reducerii comerțului mondial și a cedat sub presiunea unui munte de datorii de 4,8 miliarde de euro. În Coreea de Sud și SUA compania a cerut în urmă cu două luni de zile deschiderea procedurii de protecție în fața creditorilor, pentru a se putea salva în liniște.

Insolvența a condus însă la sechestrarea a numeroase nave ale companiei peste tot în lume, porturile refuză să mai elibereze marfa de teamă că nu își vor mai recupera costurile. Acele nave nu au fost descărcate nici astăzi.

Pentru salvarea Hanjin vor fi vândute printre altele vase comerciale, dar și rute importante de transport. Peste jumătate din angajații coreeni vor fi dați afară. Din cei 700 de angajați din țara de origine 400 ar trebui să părăsească compania. Este încă neclar dacă, compania va achita compensații. Armatorul deține în prezent peste 700 de oameni, care au activitate pe mare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Pleite-Reederei-schliesst-Europa-Standorte-article18920821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 50