Armatorul Hanjin dispare


Armatorul sudcoreean de containere este desființat. Concernul insolvent va fi desființat definitiv, se arată într-un raport al curții de justiție. Este vorba despre cel mai mare faliment din istoria transporturilor maritime.

Cel ce a fost cândva al șaptelea cel mai mare armator de containere din lume, Hanjin va fi desființat definitiv după ce a beneficiat timp de cinci luni și jumătate de pe urma procedurii de insolvență. Curtea regională de la Seoul a anunțat oficial că va dizolva compania. Este vorba despre cel mai mare faliment în istoria transportului naval.

Anterior curtea a ajuns la concluzia că valoarea lichidităților este mai mare, decât în cazul în care cel mai mare armator al țării și-ar fi continuat activitatea. Curtea a ales un administrator de insolvență. Până pe data de 1 mai creditorii au timp să își înainteze cererile, se spune în declarație.

Hanjin a acumulat un munte imens de datorii. În cererea Hanjin de anul trecut din august pentru protecție în fața creditorilor suma a fost estimată la 5,37 miliarde de dolari americani. De atunci compania a trebuit să își vândă majoritatea activelor din toată lumea și să concedieze mare parte din cei 15.000 de angajați. Dar toate acestea nu au fost suficiente ca să îi asigure supraviețuirea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Reederei-Hanjin-verschwindet-article19706406.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =