ARMATORUL LUMII

  • Maersk-HA-Bilder-Fotogalerien-BremerhavenCel mai mare armator al lumii vinde supermarketuri

Gigantul transportului maritim, Moeller-Maersk, își vinde supermarketurile sale pentru 2,3 miliarde de euro. În parte, acestea includ și piețele brandului Netto cu logo-ul sub forma unui câine, care însă nu au nimic de a face cu lanțul de magazine Discount din Germania.

Cel mai mare concern de transport maritim din lume, A.P. Moeller-Maersk se separă printr-o afacere de miliarde de dolari de divizia sa de supermarketuri. Cumpărătorul este grupul Salling, partener de multă vreme pentru danezi în afacerile de vânzare cu amănuntul. Moeller-Maersk primește în jur de 17 miliarde de coroane daneze (echivalentul a 2,3 miliarde de euro) reprezentând 48,7 % din acțiunile Dansk Supermarked și 18,7 % la compania parteneră F. Salling.

Concernul de transport maritim estimează un venit de aproximativ 14 miliarde de coroane, după propriile informații. Dansk Supermarked este prezent, odată cu Netto Discount și pe piețele din Germania, Suedia sau Polonia. Lanțul nu are nimic de a face cu rețeaua de magazine deținută de gigantul din retail, Edeka. În Germania, compania susține că are mai mult de 340 de unități care poartă logo-ul sub formă de câine al Netto, pe teritoriul a 8 landuri. Moeller-Maersk va deține în continuare 19% din acțiunile Danks Supermarked pentru următorii 5 ani. După această perioadă, grupul Salling va avea opțiunea de a achiziționa și restul acțiunilor. În această afacere cu supermarketuri cele două afaceri colaborează de peste o jumătate de secol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 13 =