ARME CANADIENE

  • AP100126015757Canada face afaceri cu arme

O afacere de export în valoare de miliarde de dolari, cu Arabia Saudită face valuri mari pe țărmul Oceanului Atlantic. Ministrul comerțului canadian subliniază în mod express efectele sale pozitive pe piața muncii. La Washington, între timp, Boeing ia măsuri neobișnuite.

 

Filiala canadiană a companiei americane General Dynamics a primit un contract de apărare în valoare de 10 miliarde de dolari (7,3 miliarde de euro), din partea Arabiei Saudite. Filiala Land Systems (GDLS Canada) a companiei de sisteme de apărarea grea, General Dynamics, va furniza ca parte a contractului ce se întinde pe o perioadă de 14 ani, vehicule blindate pentru statul din Golf, precum a declarat ministrul canadian al comerțului, Ed Fast, în Ottawa. În cazul în care guvernul de la Riyadh atrage tot volumul stipulat în optțiunile contractului, suma totală poate ajunge chiar la 13 miliarde de dolari.

 

General Dynamics furnizează Forțelor Armate ale SUA printre altele și armament greu sub forma principalului tanc de luptă, M1A1 “Abrams”, și sistemul antiaerian “Stryker”. GDLS Canada, cu toate acestea, este responsabil în cadrul grupului printre altele de construcția de tancuri, transportoare de personal blindate, vehicule blindate pentru recunoaștere și aprovizionare.

 

În acordul de livrare arme între Canada și Arabia-Saudită se stipulează furnizarea de către canadieni a diferite vehicule militare speciale, precum și instruirea conducătorilor de vehicule și a tehnicienilor, pe lângă furnizarea pieselor de schimb pentru vehicule.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kanada-verteidigt-Ruestungsdeal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =