ARME SI BANI

  • ALeqM5iqj_TVobvlsWyLemHyItvjJHC6fgVânzările de arme continuă să aducă bani

Compania germană de apărare Rheinmetall va forma curând cel mai modern și mai avansat centru de producție și formare din lume, în Rusia. Având în vedere conflictul dintre Rusia și Ucraina, pacifiștii fac apel la introducerea unui embargo asupra armelor.

 

Rusia își demonstrează puterea militară, în ciuda protestelor și a sancțiunilor din Vest pentru intervenția acesteia în pensinsula Crimeea, rușii nu dau înapoi. În Occident în același timp există îndoieli cu privire la efectele asupra Rusiei pe care sancțiunile au reușit să le creeze. În anumite cazuri s-au cerut sancțiuni mai dure. Dar încă nu s-a spus ultimul cuvânt.

 

Un ghimpe în ochii criticilor este afacerea cu arme a Rusiei. Președintele rus Vladimir Putin a modernizat armata rusă cu miliarde de dolari. El se folosește de orice ocazie pentru a demonstra ochilor lumii puterea dobândită a forțelor armate rusești.

 

Companiile europene de apărare câștigă de pe urma modernizării țării, inclusiv compania germană de armament, Rheinmetall. O comandă mare este gata de finalizare. Și nu se vede vreun motiv pentru care compania să se agite. Rheinmetall se supune prevederilor contractuale și va îndeplini obligațiile față de antreprenorul rus pentru centrul de formare.

 

Concernul de la Düsseldorf vrea să predea în acest an un centru de formare în luptă ultra modern, ridicat pentru armata rusă în Mulino din regiunea Volga. În imediata apropiere a satului de 13.000 de locuitori există locații de pregătire. Armata este factorul economic principal din zonă. Comanda datează, potrivit presei, încă din anul 2011, iar suma necesară se ridică la peste 100 milioane de euro. Conform informațiilor existente, se pare că anual se pot forma peste 30.000 de militari în acest centru.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rheinmetall-will-Putins-Truppen-staehlen-article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =