Armele de foc și Obama

RTXZAE3Lobby-ul american împotriva armelor și Barack Obama nu vor mai fi niciodată prieteni. Pentru că cine a investit în acțiuni ale firmelor producătoare de arme de foc profită acum de pe urma președintelui american. Un exemplu este cursul acțiunilor Smith&Wesson care s-a majorat de opt ori de când actualul președinte și-a preluat postul.

Președintele american Barack Obama a contribuit involuntar la creșterea puternică a prețului acțiunilor firmelor producătoare de arme din SUA. Chiar și atunci când el a sprijinit legi mai aspre pentru reglementarea armelor de foc, s-au petrecut simultan două lucruri: cei din lobby-ul împotriva armelor au devenit mai nervoși și hârtiile de valoare ale producătorilor de arme au câștigat puternic în valoare.

Astfel s-a petrecut și în această săptămână. Casa Albă a anunțat luni că Obama plănuiește reguli mai dure pentru manipularea armelor de foc. Marți planurile președintelui vor deveni concrete și a anunțat într-un discurs emoțional că cei care cumpără și vând arme vor fi mai atent verificați pe viitor.

Pe bursă cursul acțiunilor în cauză a crescut puternic. Smith & Wesson au câștigat luni fix șase procente și marți alte unsprezece. Sturm Ruger a crescut în fiecare din cele două zile cu câte zece procente. Acțiunile producătorului de muniție Olin, la care aparține și producătorul de carabine Winchester, a crescut cu fix 1,5%.

Anul trecut acțiunile de la Sturm Ruger s-au scumpit cu 75%, iar cele de la Smith & Wesson au urcat cu 130%. De când Obama a fost ales ca și președinte în noiembrie 2008, cursul celor de la Smith & Wesson a crescut de opt ori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Waffen-Investoren-duerften-Obama-lieben-article16703006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 76