Armormax bilndează un Tesla Model S

 

Încă de când Tesla a început să fabrice automobilele sale electrice, Model S și Model X au primit punctaje foarte bune la testele de siguranță din partea National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Pentru firma de blindaje cu sediul în SUA, numită Armormax, Model S P100D ar putea să fie chiar mai sigur de atât.

Cum? Prin adăugarea de materiale anti-glonț și armură, bineînțeles. Compania cu sediul în Utah a creat ceea ce este descrisă ca fiind “cea mai rapidă mașină anti-glonț din lume”. Potrivit celor de la Armormax, divizia de armuri ultra-ușoare de la International Armoring Corporation (IAC) au reușit să obțină ceva special prin primul exemplar de Model S blindat. De când acest automobil electric și-a format o reputație prin accelerația nebunească pe care o oferă și performanța impresionantă de pe drum, un lucru rămâne, pe care firma americană nu a dorit să îl sacrifice și anume greutatea vehiculului. Astfel că pentru Armormax, obiectivul a fost să obțină un vehicul echilibrat din punct de vedere al armurii și performanță, în sensul că acesta a fost practic neatinsă.

Dacă ne uităm la produsul final, pare într-adevăr că Armormax a reușit să facă acest lucru. Potrivit firmei after-market cu sediul în Utah, armăturile de pe Model S P100D au fost create folosind armuri din fibre sintetice laminate, tehnologie proprietară Armormax. Din moment ce nu s-a folosit oțel balistic în configurație, compania a reușit să obțină o armură pentru Model S P100D cu 80% mai ușoară decât oțelul convențional.

Potrivit companiei din Utah, s-a renunțat cu toate acestea la o funcție de pe Model S, ca urmare a procesului de blindaj. Datorită sticlei anti-glonț cu o grosime de 5 centimetri care a fost folosită pe vehicul, nici unul din geamurile electrice ale mașinii nu mai pot fi deschise. Geamurile închise permanent sunt un preț mic pe care îl va plăti proprietarul unei astfel de mașini, capabile să respingă atacuri cu arme de foc de mici dimensiuni.

Armormax nu a divulgat identitatea proprietarului, deși firma cu sediul în SUA a precizat că, comanda aparține unui om de afacer din Orientul Mijlociu. Având în vedere faptul că tot procesul de blindaj a durat 650 de ore de muncă și a costat în total 73.000 de dolari, pare că proprietarul prețuiește mai mult securitatea decât costul. De asemenea, compania care a făcut lucrarea a declarat că declinul în performanță rezultat din modificări este neglijabil. În timp ce viteza și accelerația nu au fost afectate semnificativ, este foarte probabil ca autonomia lui Model S P100D în versiune bilndată să fi fost redusă dramatic.

Armormax fortifies Tesla Model S P100D with bulletproof glass and armor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 11