Arta prinde viață la Londra: instalație cu drone care interacționează cu vizitatorii și spațiul

Arta prinde viață la propriu în noua instalație expusă la galeriile londoneze Roundhouse și alcătuită din sfere plutitoare care interacționează cu vizitatorii și cu spațiul, informează joi Reuters.

Intitulată ”+/—Human”, instalația s-a născut din colaborarea coregrafului Wayne McGregor cu un grup de artiști de la Random International.

Instalația este alcătuită din mai mult drone — sub forma unor baloane cu mici motoare atașate — prevăzute cu un sistem de detectare a mișcării care le permite să interacționeze cu vizitatorii.

“Am vrut să creăm o instalație care să vorbească despre obiecte autonome și corpuri vii”, a declarat McGregor pentru Reuters.

“Iubesc relația dintre corp și mașinărie, dintre diferite tipuri de inteligență, noțiunea de autonomie și sensul atât de larg al acestei noțiuni în vremurile noastre”, a adăugat artistul.

Sistemul de detectare a mișcării alege o persoană cu care interacționează și găsește calea către acea persoană. Dacă persoana se mișcă, drona reacționează și interacționează până când decide să aleagă o altă persoană.

“Practic este un fel de relație bazată pe atracție sau respingere”, spune McGregor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1