Asasinarea lui Kim Jong-Nam: Una dintre suspecte susține că a primit 90 de dolari

Una dintre femeile suspectate de asasinarea lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a povestit sâmbătă că a primit echivalentul a 90 de dolari pentru a lua parte la ceea ce ea credea a fi o emisiune de televiziune cu camera ascunsă, potrivit unui înalt diplomat citat de presă, transmite AFP.

Indonezianca Siti Aisyah, arestată la puțin timp după asasinarea, la 13 februarie, a lui Kim Jong-Nam cu un agent neurotoxic extrem de puternic, a mai spus că a crezut că lichidul în chestiune era un fel de “ulei pentru bebeluși”, a declarat adjunctul ambasadorului Indoneziei la Kuala Lumpur, Andreano Erwin, care s-a întâlnit sâmbătă cu tânăra.

Imagini înregistrate de camerele de supraveghere în momentul atacului comis pe aeroportul din Kuala Lumpur îl înfățișează pe Kim Jong-Nam care este abordat de cele două femei care îl stropesc cu ceva pe față. Kim, un bărbat corpolent în vârstă de 45 de ani, a murit în drum spre spital. Anchetatorii malaezieni au anunțat vineri că otrava folosită era VX, un agent neurotoxic de 10 ori mai puternic decât gazul sarin.

Siti Aisyah, în vârstă de 25 de ani, “a declarat doar că cineva i-a cerut să o facă”, a explicat Erwin.

O altă femeie, Doan Thi Huong, 28 de ani, a fost arestată la scurt timp după crimă, dar potrivit lui Erwin, tânăra indoneziancă nu o cunoștea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 90