Asbeck vrea să răscumpere fabrica Solarworld

Frank Asbeck a demarat o ultimă încercare de a-și salva munca de o viață: se pare că, cu ajutorul parnerilor din Qatar pionierul tehnologiilor solare vrea să răscumpere din insolvență ambele fabrici germane de la Solarworld. Acționarii nu primesc nimic.

Fondatorul Solaworld, Frank Asbeck, încearcă a doua oară un nou început cu compania de tehnologii solare de la Bonn. Fostul miliardar preia împreună cu partenerii săi puternici din punct de vedere financiar cele două fabrici a Solarworld AG, una din Sachsen și una din Thüringen. Acest lucru a fost anunțat de administratorul insolvenței, Horst Piepenburg.

Doar 475 din cele 1800 de locuri de muncă actuale vor fi salvate. Afacerea va fi operată pe viitor de noua companie proaspăt fondată, Solarworld Industries GmbH. Compania a fost înregistrată pentru prima dată pe data de 26 iulie anul acesta la Registrul Comerțului de la Bonn. În spatele acestei inițiative stă și Qatar Foundation, care până acum a fost cel mai mare acționar al Solarworld, cu 29% din acțiuni, dar s-a numărat și printre cei mai importanți creditori. Acum preia jumătate din acțiuni.

Investitorul din Qatar a finanțat deja prima salvare a concernului de la Bonn în anul 2013, împreună cu Asbeck. Arabul vrea ca prin acest pas să își asigure angajamentul în industria germană de tehnologii solare. Solarworld și Qatar sunt implicate și la constructorul de echipamente specializate pe industria solară, Centrotherm.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Asbeck-will-Solarworld-Werke-zurueckkaufen-article19973589.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 58 =