Ascension Island va deveni rezervație marină

_87459001_87458997Guvernul a anuntat ca va crea o rezervă marină aproape la fel de mare ca si cea din Marea Britanie, în apele atlantice ale Ascension Island. Puțin peste jumătate din zona protejată va fi închisă pentru pescuit. Pescuitul în cealaltă jumătate va fi controlat sub o subventie de 300.000 de lire sterline din partea Fundatiei Bacon Louis, un organism caritabil.

Aceasta este cea mai recentă rezerva marină ce va fi declarată în jurul insulelor îndepărtate, ceea ce va crește zonele de conservare marine cu până la aproximativ 2% din ocean.

Guvernele au desemnat parcuri marine la Palau în Pacificul de Nord, Easter Island și Pitcairn în Pacificul de Sud şi insulele Kermadec din Noua Zeelandă.

Cea mai recentă rezerva din Insula Ascension se spune că deține cei mai mari merlani din lume, una dintre cele mai mari populații de broaște țestoase verzi, colonii mari de păsări tropicale și pasărea fregată specifică insulei. Rezerva insumeaza 234,291 km patrati, ceva mai puțin decât dimensiunea Regatului Unit. Aceasta ar putea fi gata pentru desemnarea oficială, până în 2017, odată ce datele suplimentare vor fi colectate și analizate.

http://www.bbc.com/news/uk-35216313

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 25