Miercuri, 18 ianurie 2017, viceprimarul Florin Birta, în calitate de coordonator al Administrației Sociale Comunitare Oradea (ASCO), împreună cu directorul general al instituției, Arina Moș, au prezentat intr-o conferita de presa serviciile intitutiei, dar si beneficiile acestora derulate in 2016.
Unul dintre aceste programe a fost intitulat ,,Scoala Parintilor”, care a avut ca obiectiv prezentarea principiilor cheie care îi vor ajuta pe părinți să înțeleagă mai bine nevoile copiilor și să dezvolte o relație de atașament cu copii lor, într-o formă ușor de asimilat și într-un context suportiv. Temele abordate în cadrul programului “Școala Părinților” au fost: neascultarea, încăpățânarea, anxietatea de separare, cum să construiești o relație pozitivă cu copilul, dezvoltarea psiho-motrică a copilului mic, dar și convulsiile febrile la copilul mic.
ASCO s-a imlicat in activitatea centrelor, a cabinetelor medicale si a Adapostului de Noapte. Centrul de Îngrijire de Zi Oradea,a găzduit anul trecut un număr de 80 de copii din familii aflate în situație de risc social care au beneficiat de serviciile centrului, respectiv două mese pe zi, activități de îngrijire, educatie, recreere-socializare, consiliere și orientare școlară.
În cadrul Adăpostului de Noapte de pe str. Gutenberg nr.8, au beneficiat de cazare un număr de 178 de persoane fără adăpost, din care 12 s-au angajat, iar 7 persoane s-au reintegrat social, inchiriind o locuinta. Un număr de 40 de persoane au fost sprijinite în vederea întocmirii actelor de identitate, 32 au beneficiat de sprijin în vederea unui consult medical și obținerea medicației necesare.
„Unul dintre obiectivele majore ale Administrației Sociale Comunitare Oradea, pentru anul 2017, este dezvoltarea unui centru social rezidențial pentru persoane adulte. De asemenea, vom continua să depunem toată diligența pentru creșterea calității serviciilor sociale, care va determina la rândul său creșterea gradului de independență a beneficiarilor. Totodată, urmărim creșterea calității serviciilor sociale acordate persoanelor fără adăpost, cazate în Adăpostul de noapte, dar și dezvoltarea unor programe de sănătate, care au ca scop prevenirea unor afecţiuni cu incidenţa crescută în rândul copiilor de vârstă școlară, și nu în ultimul rând promovarea imaginii instituției în relația cu cetățenii și familiarizarea în permanență a publicului cu beneficiile și serviciile oferite de către instituție”, a declarat Arina Moș, citatat intr-un comuicat transmis de municipalitate.