Asia are cei mai mulți miliardari din lume

Bogații devin din ce în ce mai bogați: un studiu actual al băncii UBS arată că miliardarii din toată lumea și-au sporit în continuare averile. Este pentru prima dată când numărul lor este mai mare în Asia decât în SUA.

Miliardarii lumii au devenit și mai bogați anul trecut. Averea lor a crescut cu 17% la șase bilioane de dolari, după cum reiese dintr-un studiu efectuat de instituția financiară UBS și firma de audit economic, PWC. Motivul a fost dezvoltarea pozitivă a sectorului tehnologic și a anumitor companii industriale, precum și recuperarea prețurilor la materii prime, ceea ce a ajutat antreprenorii activi.

În special miliardarii din Asia au reușit să își sporească averea: acolo anul trecut au existat 637 de miliardari și astfel este pentru prima dată când acolo sunt mai mulți ca în SUA, unde trăiesc 563. În Europa numărul lor se ridică la 342, iar numărul lor a rămas relativ constant în comparație cu anul precedent.

Aceste cifre subliniază faptul de ce mulți administratori de averi, printre care UBS sau Credit Suisse, se axează pe piața asiatică. Acolo există speranțe pentru rate mari de creștere, care în medie creează în Asia câte un miliardar la fiecare două zile, ne arată studiul. Aceștia au medie de vârstă de 59 de ani, fiind deci relativ tineri și majoritatea și-a făcut singuri averea.

În Europa, pe de altă parte, jumătate din averile miliardarilor sunt moștenite. Super-bogații activează în special în propriile domenii. Miliardarii consideră că riscurile ridicate sunt ceva obișnuit, spune partenerul PWC, Marcel Tschanz. Mulți dintre ei investesc și în companii private.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Asien-hat-die-meisten-Milliardaere-der-Welt-article20103220.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 19