Asia își revine după Black Monday

Black-Monday

Asia își revine după Black Monday

Luni, multe piețe de acțiuni din toată lumea au experimentat cele mai proaste evoluții de curs de mulți ani de zile. În epicentrul cutremurului stă China, care continuă și astăzi tot la vale. Dar în alte părți investitorii au depășit starea de panică.

Piețele de acțiuni din China suferă în continuare. După pierderile de pe Wall Street de luni cursul hârtiilor chinezești se rostogolește tot mai mult în jos. În alte părți din Asia însă, se arată începutul unei recuperări. Indexul Nikkei din capitala japoneză Tokyo a recuperat deja pierderile de ritm. Chiar și piața de acțiuni din Australia înregistrează o creștere clară.

În China, care luni a trăit cea mai mare scădere de curs de opt ani de zile, resimte scăderea indicelui important Shanghai Composite Index din nou cu 6,41% la 3004,13 puncte. ChiNext pentru companii tehnologice, care este similar indicelui Nasdaq din SUA, a pierdut 7,27% pentru un total de 1996,04 puncte.

În ziua precedentă cursurile din China au mai pierdut suplimentar opt procente datorită încetinirii creșterii economice a celei de-a doua economii a lumii și a speranțelor dezamăgitoare asupra relaxării politicii monetare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Asien-erholt-sich-vom-Black-Monday-article15786786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 + = 63