Asia plănuiește un traseu de gaze pe la Polul Nord

 

Nordpol-Eisdecke

Asia plănuiește un traseu de gaze pe la Polul Nord
Arctica este una dintre regiunile cele mai neprimitoare pentru om din toată lumea și este considerată de nepătruns. Acum doi parteneri vor să construiască o linie de transport. Gazele naturale ar urma să atingă cea mai scurtă rută din Siberia de Vest în porturile din China și Japonia.

Companiile de transport maritim din Asia doresc să inițieze un proiect ambițios de transport gaze naturale din cele mai îndepărtate locuri din lume către zone urbane din China și Japonia. Gazul natural lichefiat va fi transportat din Siberia prin Oceanul Arctic către Asia de Est. Tranzacția propusă necesită nu inseamna doar un nivel ridicat al investițiilor, dar de asemenea, crește si importanța Oceanului Arctic ca rută de transport.

Japonezii Mitsui O.S.K. Lines și China Shipping Development și-au unit forțele pentru a transporta gaz pentru prima dată în patru ani prin Oceanul Arctic. Cu un joint-venture, ei doresc să investească 932 de milioane de dolari pentru trei tancuri de GNL, care sunt echipate suplimentar cu spărgătoare de gheață, în scopul de a asigura un serviciu regulat pe rută.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Asien-plant-Gasroute-ueber-den-Nordpol-article13182801.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 50