Asia promovează dezvoltarea energiei nucleare

56373940

În Germania va mai dura doar câțiva ani până ce, centralele atomice vor fi complet deconectate de la rețeaua de energie electrică. În alte părți ale lumii însă, energia atomică este deosebit de apreciată. Autoritățile de energie atomică prevăd o perioadă de creștere exponențială.

Dezvoltarea puternică energiei atomice la nivel mondial se menține, în ciuda prețurilor extrem de reduse la petrol și a concurenței tot mai mari din partea formelor de energie regenerabilă. Autoritatea Internațională de Energie Atomică (IAEA) estimează într-un studiu recent că până în anul 2030 capacitățile globale de producere a centralelor atomice se vor majora cu cel puțin 1,9%.

Astfel că eficiența centralelor atomice va crește la nivel mondial, conform unei estimări foarte pesimiste, de la un total de 382 gigawați în anul 2015 la peste 390 gigawați în anul 2030. Dacă economia mondială se va dezvolta în același ritm ca și în prezent, atunci capacitățile totale vor ajunge în 2030 la aproape 600 de gigawați.

În topul dezvoltării stau, potrivit unui studiu, China și Coreea de Sud, cu o capacitate în prezent de 93,8 gigawați pe care o va majora în viitor la 132 gigawați, tot conform unei previziuni pesimiste. Chiar și Orientul Mijlociu și Asia de Sud se îndreaptă tot mai mult către acest tip de energie, ia creșterea previzionară se ridică la 27,7 gigawați de la 6,9 cât este în prezent. În această regiune India este forța motrice.

Având în vedere îmbătrânirea parcului mondial de 450 de atomocentrale, IAEA consideră că, capacitatea de producție mondială se va majora cu circa 150 de gigawați în următorii 15 ani doar prin construirea de centrale noi. Peste jumătate din centralele atomice aflate în uz astăzi sunt mai vechi de 30 de ani, potrivit datelor oferite de organizație și pe termen lung sunt amenințate de sistarea activității.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Asien-treibt-Ausbau-der-Atomenergie-voran-article18712561.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45