Asiaticii cumpără Lanxess Arena de la Köln

0c552a1dfeaed86e8755492dcbc3d171

Una dintre cele mai cunoscute arene de sport și concerte din Germania are un nou proprietar: Lanxess Arena de la Köln aparține unor investitori din Orientul Îndepărtat. Pachetul de cumpărare nu cuprinde doar arena în sine, ci și orașul Köln este afectat.

Investitorii asiatici au cumpărat Arena Lanxess de la Köln. În spatele halei de evenimente a stat multă vreme un fond al antreprenorului imobiliar Josef Esch, acum ea a fost preluată de Mirae Asset Global Investments din Korea și de Junson Capital de la Hongkong, spune un purtător de cuvânt al lui Esch. Nu a fost dat publicității prețul de cumpărare.

Chiar și orașul Köln este afectat de achiziție. Pachetul cuprinde întregul complex de clădiri din jurul Lanxess Arena, printre care și o altă clădire cu scop multiplu, fix 2900 de locuri de parcare, dar și o suprafață de 100.000 de metri pătrați destinate birourilor, pe care orașul Köln le-a închiriat către terți, parte din acest spațiu fiind folosit ca sediu pentru primăria orașului.

O purtătoare de cuvânt a municipalității a spus că, consilierul economic Ute Berg a trimis deja o scrisoare complet oficială foștilor proprietari și are discuții cu cei noi.

Contractul de închiriere pentru primărie este în desfășurare până în anul 2029. Chiar și operatorii arenei au alte contracte pe termen lung în desfășurare. Schimbarea de proprietar provoacă entuziasm, spune administratorul Arena Management GmbH, Stefan Löcher. Contractul pentru acest pachet se va încheia în anul 2032. Pentru vizitatorii care vor să cumpere un bilet pentru arenă nu se va schimba absolut nimic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Asiaten-kaufen-Koelner-Lanxess-Arena-article16630506.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 28