Asigurări pentru cei mai săraci

Vertrocknetes-Maisfeld-in-Kenia-Duerren-UEberschwemmungen-und-andere-Wetterextreme-schlagen-weltweit-Millionen-Menschen-in-die-Flucht

Vremea și schimbările climatice sunt tot mai extreme, catastrofele naturale produc tot mai multe pagube. Cei mai afectați sunt oamenii săraci, din țări sărace, care nu au nici un fel de asigurare. Concernele internaționale vor să schimbe acest lucru și să câștige în același timp bani.

Țările în curs de dezvoltare sunt vulnerabile în mod special în fața catastrofelor naturale iar în același timp acolo nimeni nu își poate permite să se proteje prin intermediul unei polițe de asigurare. Marii asiguratori lucrează de aceea la asigurări în fața catastrofelor climatice și a altor soluții, pentru ca, spre exemplu fermierii să fie protejați în fața urmărilor grave ale evenimentelor meteorologice, care le amenință adesea existența. Pentru industrie acest lucru reprezintă și o afacere interesantă, după cum spune Ivo Menzinger de la reasiguratorul Swiss Re.

Fix patru miliarde de oameni din întreaga lume nu beneficiază, potrivit Swiss Re, de nici un fel de polițe de asigurare. Compania experimentează de aceea cu micro-asigurări și asigurări climatice pentru state, spune Menzinger, care conduce Departamentul Global Partnerships în cadrul companiei. Au fost încheiate deja contracte cu aproximativ 25 de țări și autorități locale.

Multe pagube, în special cele asupra infrastructurii și proprietății statului nu sunt asigurate, iar statele trebuie să își protejeze de asemenea cetățenii, în special pe cei care nu își pot permite să încheie o poliță de asigurare. Acest lucru înseamnă că Ministerul de Finanțe trebuie să plătească, pentru a prelua datoriile sau să amâne rectificările de buget. Iar asiguratorii spun că în loc să se decidă cine să acopere gaura din buget după ce evenimentul s-a produs, ar fi mai rentabil ca o parte din costuri să fie acoperite de o poliță de asigurare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Versicherer-entdecken-Aermste-der-Armen-article17899981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 2 =