Asiguratorii primesc noi reguli de joc

RTR21WT5

Asiguratorii primesc noi reguli de joc

La fix șapte ani după accidentul fatal al celor de la Lehman, lucrurile se schimbă: pe scena internațională, autoritățile de supraveghere a sectorului strâng curelele. Noile reglementări sunt valabile și pentru banca germană Allianz.

Noi prevederi: Cei mai mari nouă asiguratori din lume trebuie ca pe viitor să dețină mai mult capital. Asociația celor mai importanți supraveghetori pentru piața asigurărilor, IAIS, a dat în acest weekend publicității noi reguli pentru concernele afectate. Cerințele pentru afaceri riscante și cerințele minime pentru pătura de capital propriu sunt acum mult mai ridicate.

Iar obiectivul declarat este de a stabiliza în fața turbulențelor și a crizelor financiare cele mai importante elemente din domeniu. În acest fel supraveghetorii vor să evite alte planuri de salvare a unor instituții gigant cu bani ai autorităților publice în caz de șocuri.

În timpul marii crize financiare din 2008, diverse state aveau să mobilizeze sume considerabile din banii contribuabililor pentru a salva băncile cu probleme și giganți din asigurări de la un colaps dezastruos pentru ambele părți.

Pentru a dezamorsa crize viitoare, supraveghetorii au identificat pentru prima dată un cerc de asiguratori de relevanță pentru întregul sistem global. În acest grup este inclus, printre altele, grupul german Allianz, a cărui acțiuni sunt notate în indicele principal DAX.

Pe lista IAIS mai sunt de asemenea American International Group (AIG), Metlife, Aviva, Axa, Generali sau Ping An Insurance. Aceste concerne de asigurări sunt notate ca fiind “too big to fail”, deci prea mari pentru a nu produce daune semnificative publicului larg în cazul unui faliment cauzat de o criză financiară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Versicherer-bekommen-neue-Spielregeln-article16069786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =