Asiguratorii se așteaptă la mai multe falimente în anul 2017

81673640

Economia profită și ea de pe urma unei situații politice stabile: în anul următor sunt de așteptat multe falimente și prăbușiri de firme, ceea ce îi face prevăzători pe asiguratori. Ei estimează mai multe falimente și insolvențe comparativ cu ultimii ani. În Germania trendul pozitiv s-ar putea încheia.

Asiguratorii de credite se așteaptă la riscuri mai mari în noul an. Semnele preliminare pentru anul 2017 arată o perioadă mai riscantă decât anul 2016, spune directorul de risc de la Euler Hermes, Ulrich Nöthel. După șapte ani consecutivi cu un număr descrescător de falimente, experții se așteaptă ca acest trend să se încheie, cel puțin în Germania. Este de așteptat ca numărul total de firme care își închid activitatea să crescă peste tot în lume.

La unul din concurenții Euler-Hermes, pe nume Creditreform, liderul diviziei de cercetare economică – Michael Bretz – spune că au început să apară primele semnale de alarmă pentru anul 2017. Practic Creditreform se așteaptă pentru anul următor la o continuare a tendinței pozitive, dar într-un ritm mult mai lent. Numărul de insolvențe, între 20.000 și 21.000 reprezintă aproape o stagnare. Dar la sfârșitul acestui an se vede că numărul acestora a scăzut semnificativ față de anul trecut, cu 6,4%.

Euler Hermes estimează că în anul următor vor exista 22.000 de falimente în Germania, spune Nöthel. Pagubele provocate de insolvențe s-ar putea însă majora semnificativ, pentru că în prezent există un număr mare de companii de mari dimensiuni care sunt într-o situație economică precară.

Afectate sunt în special cele din comerțul cu ridicata de articole textile, care au de a face cu o concurență tot mai mare din partea mediului online. Chiar și în străinătate există probleme, datorită unor capacități prea mari de producție sau datorită protecționismului care câștigă tot mai mult teren.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Versicherer-rechnen-2017-mit-mehr-Pleiten-article19409606.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 15 =