Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate va organiza evenimente smart city la Romexpo

Reprezentanții Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) și Romexpo au perfectat semnarea unui protocol de colaborare, privind edițiile TIB, ExpoEnergiE, Inventika și RomEnvirotec 2017, ce vor avea loc între 11 și 14 octombrie 2017.

Potrivit unui comunicat al ARSCM, remis IVOLINE, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate va organiza la Romexpo o serie de evenimente conexe, în cadrul celor patru expoziții, evenimente menite să prezinte cele mai noi strategii și proiecte din domeniile de interes ale industriilor componente smart city.

“Mediul academic va avea o pondere considerabilă în cadrul acestor manifestări, având în vedere parteneriatele asociației cu instituții de învățământ de înaltă recunoaștere, precum Universitatea Politehnică — Facultatea de Energetică, Universitatea Ecologică, Universitatea Spiru Haret, Institutul Internațional Urban Fellows by Johns Hopkins University, Washington. Cele mai importante companii care oferă soluții smart se alătură acestui proiect, precum și invitați din mediul administrației publice”, se spune în comunicat.

Programul va cuprinde soluții inovatoare, dar și demonstrații, menite să atragă atenția decidenților din administrația publică în privința celor mai noi soluții de dezvoltare a orașelor.

Conform statutului său, ARSCM realizează activități de informare a următoarelor segmente de public țintă: autorități publice locale, autorități publice de stat cu responsabilități și putere de decizie relevante în aria conceptului Smart City, grupuri profesionale cu expertiză în aria conceptului Smart City, mediul de afaceri, publicul larg, dar și oferirii de sprijin educațional, informațional și legislativ în vederea formării și specializării profesionale a entităților, persoane fizice sau juridice, care activează în domeniul dedicat smart city, pentru dezvoltarea durabilă a orașelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 49