Asteroidul “Florence” a trecut aproape de Pământ

Vineri după-amiază un asteroid de mari dimensiuni a trecut aproape de Pământ, cum nu a mai făcut-o de 100 de ani. Observatorii au putut să îl observe pe cerul nopții.

Este un corp format din rocă, la fel de mare ca un sat. Asteroidul “Florence” a trecut săptămâna trecută în apropierea planetei noastre. NASA folosește oportunitatea pentru a măsura corpul ceresc. Asteroidul precedent a trecut mai aproape de Pământ decât a făcut-o în ultimii 100 de ani. În ciuda diametrului său de 4,4 kilometri, corpul ceresc nu a prezentat motive de îngrijorare, potrivit companiei americane de zbor spațial: el a trecut săptămâna trecută la o distanță de șapte milioane de kilometri de Pământ. Ceea ce înseamnă de aproximativ 18 ori distanța Pământului față de Lună.

Rüdiger Jehn, de la agenția spațială europeană, ESA, a declarat că acest lucru nu reprezintă un pericol pentru planeta noastră. NASA speră să obțină măsurători importante din parcursul corpului ceresc. În special specialiștii din domeniul radarelor se așteaptă să preia imagini de înaltă rezoluție ale asteroidului, care prezintă structuri la suprafața sa cu un diametru de zece metri. Ultima dată când “Florence” s-a mai apropiat de Pământ a fost în anul 1890.

Unii asteroizi zboară mult mai aproape de planeta noastră. Spre exemplu, “2012 TC4”, a ajuns în 12 octombrie 2016 la o distanță de 43.000 de kilometri, deci o optime din distanță față de Lună. Însă acesta este și semnificativ mai mic, având un diametru de doar 30 de metri.

Potrivit celor de la NASA, asteroidul poate fi văzut de la începutul lunii septembrie pe cerul nopții, folosind telescoape de mici dimensiuni. El poate fi observat, printre altele, în constelația Vărsător. Asteroidul a fost descoperit în anul 1981 și este denumit după asistenta medicală britanică Florence Nightingale (1820-1910). Aceasta a fost un pionier a activității moderne de asistență medicală.

http://www.n-tv.de/wissen/Asteroid-Florence-passiert-die-Erde-article20013609.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 + = 27